maandag 27 juli 2015

1 minuut mediteren


Joepie, het is vakantie en  nu hebben we het allemaal hartstikke druk om de ultieme (Facebook)ervaringen op te doen. Om niet te stressen en te genieten van het Nu.

Misschien voegt onderstaande oefening wat toe (als je lekker op een bankje in de zon zit en misschien meer wilt voelen dan je voelt, als je in je beregende tent zit met onblije kinderen, als je in het museum loopt en iets prachtigs ziet, als je met lichtelijke wrevel naar alles en iedereen kijkt terwijl het nu juist leuk moet zijn)

De 1 minuut-ademhaling:

- Adem 5 seconden in
- Houd je adem 5 seconden vast
- Adem 5 seconden uit
- Blijf 5 seconden uitgeademd
- Doe deze oefening een minuut lang.....

Geeft meer ruimte en rust in je hoofd en brengt je energie in balans. Na slechts 1 minuut!
That's all.

zaterdag 18 juli 2015

Vakantieboeken!

Zo. Vakantie.
Even geen spiripiri-gedoe maar een blogje over boeken!

Aan het begin van de vakantie ben ik altijd onrustig.
Het gevoel dat ik van alles moet.
Ik drentel door huis en er komt niets uit m’n handen.
Uiteindelijk bedenk ik dat het fijnste van vakantie veel lezen is.
Lezen dus, dan komt de rust vanzelf.
Daarom: mijn leukste boeken op een rij!


Dit boek ben ik nu aan het lezen en ik hinnik heel hard en veel volgens mijn huisgenoten. Over een wetenschapper die zijn huwelijk wil redden én de relatie met zijn zoon wil verbeteren middels een stedentrip. Ironie en zelfspot. Heerlijk!


Het allermooiste boek. Meeslepend, ontroerend, prachtig!
Het verhaal speelt zich af in Ethiopië en Amerika en gaat over de tweelingbroers Marion en Shiva die zich hun leven lang afvragen waarom hun vader hen in de steek heeft gelaten.


Over de excentrieke Oswald die een ontstellend goed idee heeft om waanzinnig rijk te worden. Daarvoor gaat hij bij alle groten der aarde langs om hen vakkundig uit te melken.
Ik blijf er om hinniken...

Een boek over Hedi die begint met yoga. De lessen die ze op  haar yogamatje leert past ze toe in haar leven. En die verandering beschrijft ze. Makkelijk lezend en inspirerend. Vooral haar verhaal over "blijven ademhalen" en vergiffenis. Mooi!


Lees ik elk jaar in augustus voordat ik weer aan het werk ga. En elk jaar raakt iets anders in dit boek me.

Nou en dan is er nog Vele hemels en Kom hier dat en In het licht en Rosie en nog steeds die Cursus in Wonderen en Tolle natuurlijk en nog veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel meer.

Fijne vakantie! x

vrijdag 10 juli 2015

Thuis!



Het was een bijzonder proces, dat huisgebeuren:
Wat we graag wilden is gebeurd. Ons huis met die dure woonlasten is verkocht. En hoe! Binnen een week.
Ons droomhuis was niet helemaal goed geaffirmeerd en door anderen gekocht en er was nog geen ander huis. Oei.

Reacties uit mijn omgeving:
Wat vervelend voor jullie!
Heb je er niet enorme stress over?
Je doet er wel luchtig over!

En ik begin steeds beter te voelen dat ik zelf mijn verhaal mag maken van mijn leven en dat anderen dat doen vanuit hun perspectief.
Want ik heb niet echt een probleem gehad. Het lukte me meestal om in het nu te blijven. Ik ervoer vrijheid en lichtheid en had het volste vertrouwen dat we ooit wel ergens zouden neerstrijken.
En het is zo fijn om dat zo te voelen!

Mediteren lieve mensen, that’s the key!

We gingen een heleboel huizen kijken en wisten steeds beter wat we wilden.
En toen vonden we een huis waarbij ons gevoel JA! zei.
Ons huis. Met een tuin. Vogeltjes. Voldoende kamers. Open haard. Een zolder om te schilderen en te mediteren.Vlakbij ons vorige huis, fijn voor de kids.Vlakbij het meer.

Oké, ons huis is niet het mooiste meisje van de klas (aardig gezegd) en zeer gedateerd.
En ze staat heel zielig op rare plekken uit te kijken en staat aan een hele drukke laan met een hele grote flat.
Maar yes! We gaan spotgoedkoop wonen.
En geliefde A. en ik gaan lekker samen klooien en klussen.
Hoeraaa!
Champagne!

Hoe kan ik dit nou linken naar Kundalini yoga?
Alvast een meditatie voor in ons nieuwe huisje dan maar:

Deze meditatie zal je knus en tevreden doen voelen.
Hij werkt om balans te geven aan de hersenen door je innerlijke vermogen te versterken om doorlopend in contact te zijn met je hogere zelf.

Houd van de rechterhand de top van de duim tegen de top van de middelvinger en van de linkerhand de top van de duim tegen de top van de pink. De nagels moeten elkaar niet raken. Bij vrouwen dienen de handposities gespiegeld te zijn. De schouders hangen en houd de handen 15 - 20 cm uit elkaar, met de vingers naar voren wijzend een beetje voor de tepels. De ogen zijn 1/10 open.
Adem normaal en mediteer voor 11 minuten, adem dan in, maak even stevige vuisten met beide handen, en ontspan.

zaterdag 4 juli 2015

Aura

Je aura, simpel gezegd: je energieveld dat in kleuren en lagen om je heen zit.
Sommigen kunnen het zien, iedereen kan het voelen…
Aura, Chakra, Kleur, New Age, Centrum, Chakra 'S

De alderbeste Sabine en ik gaan eens in de 5 jaren naar een mevrouw in Amsterdam die onze aura’s leest.
Ze heeft een wachtlijst van bijna een jaar en we moeten er voor sparen maar deze readings zijn ijkpunten in onze levens.
Wat zij ziet in je energieveld en daarover vertelt… De prachtigste metaforen… het klopt, bevestigt, geeft richting en bewustzijn.
En het is zo verschrikkelijk leuk om dat met Sabine te delen.

Geliefde A. en ik zijn jaren geleden naar een cursus aura lezen geweest.
Zaten we ‘s avonds vaag en licht loensend langs elkaar heen te kijken om elkaars aura te ontdekken.
Is een beetje gelukt. Met name als ik moe ben kan ik energie heel soms een beetje waarnemen. Poes Twinky is ietwat roze, de juf van mijn zoon groen en geliefde A. zweemt naar zilverachtig grijs...

Ik ben ervan overtuigd dat je aura zoveel meer invloed heeft dan we door hebben..
Je voelt namelijk iemands energie, thema's en overtuigingen….
Veel meer dan de woorden van diegene..
Ik weet na een ontmoeting niet altijd helder meer wat iemand gezegd heeft, maar wel hoe hij of zij aanvoelde.
Probeer in een ontmoeting maar eens meer de ander te voelen dan dat je jezelf moet waarmaken (eh.. dit zeg ik eigenlijk tegen mezelf).

Je aura is ook je bescherming.
Als ik iets spannends of ingewikkelds moet doen maak ik m’n energieveld sterker door mijn aura letterlijk voor te stellen als een schil om mij heen. Een gouden, glanzend ei. Het houdt me in mijn eigen ruimte. Het houdt mijn energie bij mezelf.

In de Kundalini yoga zijn er oefeningen om je aura te versterken. En het leuke is dat je na zo’n oefening je energie letterlijk kunt voelen.

De allersimpelste oefening daarvoor is de volgende:

Wrijf je handen heel hard tegen elkaar aan. Minstens een minuut!
Houd ze dan 30 centimeter van elkaar en breng je handen heel langzaam naar elkaar toe totdat je op een soort weerstand stuit: hee, je eigen energie!!! Das leuk! Het voelt als een soort bal. Zie foto. Maar voel vooral.



Je energie is veel sterker en krachtiger dan je doorhebt!

En dan nu een set om je aura te versterken:
Je begint nooit zomaar met een set in de Kundalini yoga. Vooraf ontspan je, tune je in met een mantra en doe je warming-ups. Staat allemaal op mijn blogjes!

Kundalini Yoga for strengthening the aura 
1. Stand up. Bend forward so the palms are on the ground and the body forms a triangle. Raise the right leg up with the knee straight. Exhale bend the arms and bring the head near the ground. Inhale raise up to the original triangle pose. Continue this triangle push for 1½ minutes. Switch legs and continue for another 1½ minutes.

2. Sit in easy pose. Extend the left hand forward as if grasping a pole so the palm faces to the right. Put the right palm facing down crossed under the left wrist (2A). Raise the right hand up over the back the left hand so both palms face right and the fingers lock (2B). Inhale - raise the arms to 60° (2C), Exhale - bring the arms down. Keep the elbows straight. Breathe deeply for 2 to 3 minutes. Then inhale - stretch the arms up (2D). Relax.

3. Put both arms forward, parallel to the ground with palms facing each other about 6 inches apart. As you inhale, let the arms drop back and stretch toward each other. Exhale bring them forward to the original position. Continue 3 minutes with deep rhythmic breaths.
COMMENTS:
This is a great kriya for keeping disease away and developing your aura. The time can be built up to 7½ minutes for each side in Exercise 1, and 15 minutes each for Exercises 2 and 3. That will create a tremendous sweat. It will rid almost any digestive problem. It gives strength to the arms and it extends the power of protection and projection in the personality.